In alle rust genieten onder de Spaanse zon!

Hondon de las nieves vanaf berg Bayon

Hondón de las Nieves

La Canalosa is een dorpje dat deel uit maakt van de gemeente Hondón de las Nieves. In het dorpje wonen ongeveer 200 inwoners.

De streek is vooral bekend om zijn olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden. Naast de landbouw is er de ontginning van steengroeven voor marmer- en cementproduktie.

Enkele bezienswaardigheden in Hondón de las Nieves:

  • De barokke kerk van Apostel Sint-Pieter, gebouwd over de Ermita (kapel) de las nieves in 1746.
  • De kapel van Sint Isidro
  • De façade van het klooster van de kloosterzusters Concepcionistas Franciscanas. Het klooster werd gebouwd in de 20ste eeuw, maar is behoorlijk beschadigd.

In de nabije omgeving vindt u tal van authentieke Spaanse stadjes en dorpjes. Voor de liefhebbers van wijn zijn er in Hondón de las Nieves ook twee bodega's waar u wijn kunt proeven en natuurlijk kopen.

Ook zijn er enkele supermarkten en restaurantjes waar u lekker kunt eten.

La Canalosa ligt op ongeveer 15km van de kust.

Meer info over Hondón de las Nieves : http://www.hondondelasnieves.com

Foto's op deze pagina: Wim Kuyps


La Canalosa by night - Foto: Wim Kuyps
Hondón de las Nieves - dansen op het dorpsplein - Foto: Wim Kuyps

Bezienswaardigheden Costa Blanca

Cuevas de Calanobre

Deze kalksteengrotten zijn gelegen in Busot. U vindt in deze grotten een verzameling onregelmatig gevormde stalactieten en stalagmieten.
Info: Cuevas de Calanobre.

Guadalest

Guadalest is een dorpje dat in de bergen ligt en slechts te bereiken is via een tunnel in de rotsen. Vanuit dit dorpje heb je een prachtig uitzicht over de bergen en het stuwmeer.

In Guadalest kunt u ook het kasteel Casa Orduna oftewel El Castel de Guadalest bezoeken. Dit kasteel is gebouwd in de 12de eeuw Na Christus.

Info: Guadalest.

Benidorm

Voor de zonnekloppers die van een drukke, toeristische stad houden is er natuurlijk ook nog Benidorm. Benidorm ligt op een uurtje rijden van La Canalosa.

Natuurpark l' Albufera

Voor de natuurliefhebbers is er ca. 20 km ten zuiden van Valencia de lagune: l' Albufera. Dit meer maakt deel uit van het natuurpark "Parque Natural de l' Albufera de Valancia. Dit park is 20 ha. groot.

Info: Parque Natural de l' Albufera.

Murcia

Op iets minder dan een uurtje rijden vindt u het stadje Murcia. Deze stad ligt in het Zuid-Oosten van Spanje en moet u zeker gezien hebben. In de streek van Murcia zijn er tal van culturele bezienswaardigheden te bezichtigen zoals : veel gebouwen uit de 18de eeuw, kastelen, kathedralen,...

En nog veel meer natuurlijk...

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeeldjes. In de regio is er natuurlijk nog veel meer te zien zoals : Valencia, Torrevieja, allicante,...